De teleconference-gids

Wat is een teleconference?

Een telefonische vergadering is een telefoongesprek met meer dan twee deelnemers

Een conference call of telefonische veragdering is niets meer dan een telefoongesprek met meer dan twee deelnemers. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen inbel- en uitbel-vergaderingen. Bij een inbel-vergadering ook wel dial-in genoemd, bellen de deelnemers zelf voor deelname. Bij een uitbel-vergadering (dial-out) worden ze gebeld.

Soms wordt het internet gebruikt ter ondersteuning van een teleconference. Bijvoorbeeld om een real time status overzicht te presenteren, microfoons uit en in te schakelen of om een geluidsopname van een vergadering download-baar te maken.

Vergaderen via de telefoon verheugt zich nog steeds in een toenemende populariteit. En dat is niet verwonderlijk gegeven de vele voordelen die het met zich meebrengt.

Is een teleseminar iets anders dan een conference call?

Een teleseminar of telefonisch seminar is een bijzondere vorm van een teleconference. Meestal is er één spreker en zijn er veel luisteraars. Dit vereist specifiek gereedschap voor de spreker. Bijvoorbeeld om de microfoons van alle deelnemers ineens uit te schakelen zodat een presentatie zonder storende achtergrondgeluiden kan worden gegeven. Een teleseminar kan worden uitgebreid met het delen van een presentatie, webcam of beeldscherm van de spreker. In dat geval spreekt men van een webinar.

NLEN