De teleconference-gids

Onderzoek telefonisch vergaderen

Onderzoek van Plantronics laat zien dat bijna de helft van de werknemers op kantoor wekelijks aan een of meerdere conference calls deelneemt. Afgelopen jaar was kostenbesparing voor bijna drie kwart van de gevallen de reden om meer gebruik te maken van conference calls, gevolgd door onderbezetting (21 procent) en milieuaspecten (7 procent). Vooral de HR-sector en kunst- en cultuurbedrijven gebruiken conference calls om kosten te besparen.

Ondanks de toegenomen afhankelijkheid van zakelijke conference calls heeft de meerderheid (90 procent) nooit een formele training gevolgd voor het zo goed mogelijk leiden van het gesprek en beschikt slechts 7 procent over ondersteunende technologieën zoals een ruisonderdrukkende headset of een geschikte kantoorruimte.

Flexibel werken
Naast het verminderen van reiskosten en het in acht nemen van milieuaspecten, ondersteunt het gebruik van conference calls ook flexibel werken. Van de Nederlandse werknemers geeft 44 procent aan dat telefonische meetings een positief effect hebben op het flexibel kunnen werken. In IT & Telecom vond zelfs 58 procent van de respondenten dat ze voordeel behaalden doordat ze in staat zijn om zaken te doen vanaf een locatie naar eigen keuze.

(Bron: Plantronics)

NL